Fórum

Feeder/picker botok...
 
Értesítések
Minden törlése

Feeder/picker botok, orsól, egyebek

3 Bejegyzések
3 Felhasználók
0 Likes
1,532 Megtekintés
Yingchao
Admin
Csatlakozva: 5 év telt el
Hozzászólások: 69
Topic starter  

Ebben a témában a feeder felszerelésekről lesz szó. Kinek mi a tapasztalata egyes eszközökről, mit ajánlana, mit keres, stb. Ha kommented inkább a módszer technikai, taktikai oldalára vonatkozik, kérlek azt a "technikák, módszerek" rovatban tedd közzé.


   
Idéz
Bela
 Bela
New Member
Csatlakozva: 4 év telt el
Hozzászólások: 1
 

Hi, mi a jelentősége, hogy egy feederspicc üveg vagy carbon? Illetve: a különböző spicceknek azonos a dobósúlya? Az, higy hány oz egy spicc, befolyásolja, hogy mennyit tudok eldobni?

Köszi, Béla voltam


   
VálaszIdéz
Bocsa
Active Member
Csatlakozva: 5 év telt el
Hozzászólások: 9
 

@bela

A kérdés jó. Örülök neki, hogy nem olyan szokványos, hogy milyen botot ajánlanék 10 ezer alatt.

Nos: A feederspicc a kapás jelzésére szolgál. A bedobásnál és fárasztásnál a bot egész dolgozik, ezért a spiccnek a bot dobósúlyához csekély mértékben van köze. A spiccen feltüntetett "oz" értékek sem a dobósúlyra utalnak, hanem a spicc érzékenységére, hajlékonyságára.

Ami a spicc anyagát illeti...ha röviden akarnék válaszolni, akkor azt mondanám, hogy az üvegspicc lágyabb, hajlékonyabb és kevésbé törékeny, míg a carbon spicc gerincesebb. 

Az üvegspicc ugyan jobban jelzi az érzékeny kapásokat, de nagyobb távolságnál elvész az előnye, mert ahhoz, hogy feszes legyen a zsinór, a spiccet már úgy meg kell hajlítani, hogy már nincs hova tovább hajolni és a bevágás sem fog ütni. Folyóvíznél ugyanez a helyzet, csak ott a sodrás hajlítja meg a spiccet. Tehát nagyobb dobásokhoz és folyóvízhez a carbon spiccet ajánlanám. A dobás is pontosabb lesz. Az üvegspicc meg a rövidebb távolságoknál és finnyás halaknál mutatja meg előnyeit.

Az erős szél ugyancsak a carbon javára billenti a mérleget.

Üdv.: Csaba


   
VálaszIdéz