Rezgőspicc kiegészítő a lengőspicces bothoz

Korlátozott számban ugyan, de a bodorcompón keresztül most már rezgőspicc is rendelhető a lengőspicces bothoz. A rezgőspicc ugyanúgy a bot spiccgyűrűjébe becsavarható, mint a lengőspicc, ezáltal akár horgászat közben is variálhatunk, ha a körülmények úgy kívánják.

Néhány szó a rezgőspiccről

Egyenes, vékony spicc, aminek az esetek többségében csak a végén van egy szem gyűrű. Jellemzően üvegszálból készül, ezért hajlékony és kevésbé törik. A mai modern feederbotok spiccéhez képest ennek a gyűrűjére kevésbé jut terhelés. A dobásban nem vesz részt, csupán a kapás jelzésére szolgál. Hajlékonysága miatt húzós kapás esetén a hal szinte alig érez ellenállást egészen addig, amíg tengelyhez képest 90 fokkal meg nem hajlik, mert innentől fogva maga a bot fog tovább görbülni. Ez már jóval nagyobb ellenállás a halnak, így egyfajta önakasztó módszernek is tekinthető. Kevésbé lehet lemaradni a kapásról. Első látásra furcsa lehet, hogy ezzel a vékony kis spiccel hogyan lehet bedobni. Be lehet. Kipróbáltam, működik és nagyon is jól működik. 1oz (28g) és 3,5 oz (98g) közötti tesztgörbéjű spicceim vannak, amik csupán az érzékenységre, hajlékonyságra utalnak és nincs közük a dobósúlyhoz.

Nézzük, mik vannak:

Premier: új, még bontatlan csomagolású spiccek 1-2-3 oz tesztgörbével (ELADVA)

Ára: 2.500 Ft/db

Middy rezgőspicc 1oz tesztgörbével.

Régi bolti készletből megmaradt spiccek. Még nem használták őket.

Ára 2.000Ft/db

Drennan rezgőspicc 3 és 3,5oz tesztgörbével

Régi horgászládából előkerült, használt de újszerű állapotú spiccek

Ára 1.500Ft/db

Felirat nélküli (unbranded) rezgőspiccek

Szintén régi horgászládából előkerült spiccek, melyeken nincs ugyan felirat, de jó minőségűek. A legrövidebbet 1oz-nak feltételezem, míg a leghosszabb 2-2,5 között van.

Ára: 1.000Ft/db

Felirat nélküli (unbranded2) rezgőspiccek

Használt, felirat nélküli spiccek 1oz-tól 2-ig saccalom.

Ára: 500Ft/db

Rendelés menete: Amennyiben felkeltette érdeklődését valamelyik spicc, kérem küldjön emailt az info@bodorcompo.hu e-mail címre, tárgyban rezgőspiccre hivatkozva, üzenetben pedig megjelölve, hogy melyik típus érdekli. Fizetni előreutalással lehet a rendelést visszaigazoló e-mailben megadott bankszámlaszámra. A spicc ára nem tartalmazza a szállítási költséget, amely a küldés módjától függően 1400-2100 forint között ingadozik. Ha bottal együtt rendel spiccet, akkor természetesen csak a spicc ára adódik hozzá a bothoz. Rendeléskor kérem megadni, hogy milyen névre és címre történjen a kiszállítás.

Vélemény, hozzászólás?