Az év horgászblogja díj 2020

2020 novemberében hallottam róla, hogy létezik a címben említett díj. 9 évvel ezelőtt hozta létre Erdélyi “PuPa” Balázs. Ez olyasmi, mint egy vándorserleg. Kézről kézre jár és mindig az aktuális győztes adja tovább a következő évben.

A díj nem más mint egy elismerés. Egy jelzés, hogy valamit a blog írója jól csinál és folytatni érdemes. Olyan írók közül válogatnak, akiknek céljuk a közlés, az információ megosztás, szórakoztatás vagy épp gondolkodtatás. Mindezt persze reklámmentesen, csak a horgászatra fókuszálva.

Manapság szinte több a blogger, mint a horgász, viszont kevesen vannak, akiknek szava nem csak szó, hanem érték mi átadható.

A tavalyi győztes blog a https://fishingeverywhere.blog.hu/

Bevallom nem hallottam még róluk, de megnézve az oldalukat, nem véletlenül lett övék a díj. Érdemes olvasgatni őket.

A két szerző Gilányi Barnabás és Jeszenszky Zsolt úgy döntött, hogy idén Somodi Csaba, alias Mosoni Horgász kapja a díjat. http://mosonihorgasz.blogspot.com/

Csaba blogján már korábban is nézelődtem, illetve a Szigetközi kalandok című könyve is ott díszeleg a polcomon. Én sem adtam volna másnak ezt a címet. Nagyon jó oldalt hozott létre, mert jól átlátható, cikkei változatosak és viszi magával az olvasót. Eredeti a stílus, kellemes a képanyag. És ami nekem külön öröm és példaértékű az a magyar nyelv választékos használata.

Na és most jön a svédcsavar, a meglepetés: A Bodorcompót is óriási megtiszteltetés érte. Lehetőség volt a díj megosztására és Mosoni Horgász úgy döntött, hogy egy másik remek blog mellett velem ossza meg ezt a díjat.

Nem tértem napirendre aznap, mikor megtudtam ezt a hírt. Csodálkoztam, hogy miért pont én, amikor én csak egy egyszerű hétköznapi pecás vagyok.

Az elmúlt pár évben kaptam néhány igazán motiváló hozzászólást a cikkeimhez, de ez a díjmegosztás ez most egy olyan löketet ad, hogy most már teljesen biztos vagyok benne, hogy nekem ezt folytatnom kell. Nagyon jó érzés, hogy egyre többen vannak, akik ismerik és elismerik az írásaimat és várják az újabbakat.

Mosoni Horgász olyan szépeket írt, hogy gondoltam beillesztem

Szerettem volna nagyobb körből megválasztani a két mellék díjazottat. Betartva a díj megosztásának a feltételeit, a blogom által kapott díjat olyan blogokkal osztom meg, amelyeknek írói kellő alázattal viseltetnek a természet, a halak iránt, kíméletesen bánnak velük, blogjuk folyamatosan frissül, az írások értéket képviselnek, a magyar nyelvet tisztelve azt kellő alázattal használjak, s írásaik tükrözik azt a szellemiséget, amely példaértékű lehet nem csak a blogot írók, hanem a horgásztársadalom szélesebb rétegei irányába is!

Szeretnem a díjat megosztani Kollár Zoltánnal, a Köss tollat a horogra írójával, aki hosszú évek óta hallatlan profizmussal, szorgalommal képviseli a legyező társadalmat, képei, beszámolói mindig lenyűgöznek, rendkívül nagy tisztelettel, viseltetek tevékenysége iránt. Kívánok neki még sok-sok boldog blogíró évet!

A másik mellék díjazott nem más mint Bors Csaba, a Bodorcompó Horgász Közösségi Portál írója, aki elkepesztő energiával és hévvel nagyszerű írásokat, ismeretterjesztő műveket terít a horgászok elé, kellő részletességgel, alaposan megírt cikkei pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vele találkozók értékes tudással vértezzek fel magukat a horgászat sok-sok területén!

Olyan rendíthetetlen, biztos alapjai ők az internetes horgász blogvilágnak, hogy az évek vad viharának hullamai megtörnek masszív sziklafalukon, s ha majd egyszer újra felvirágzik ez a műfaj, Csipkerózsikaként felébred majd az írói kedv tetszhalott állapotából bizony erős alapokként segítik majd ők a jövőt!

3 thoughts on “Az év horgászblogja díj 2020

  1. Azta! Gratulálok! Megérdemelted ezt a díjat!

    Én sajnos kicsit eltévedtem, s nem nagyon foglalkoztam a blogolvasásával, de mentségemre legyen mondva inkább pecáztam mint olvastam abban a vajmi kis időben amit eme nemes sportra tudtam fordítani. Sajnos ez az évem 2/3 része sem lesz gyalog galop, de azért próbálok figyelni kicsit jobban, ha már olvasója vagyok e remek helynek!

    S végezetül, de nem utolsó sorban enged meg, hogy köszönetem fejezzem ki azért a rengeteg energiáért, s idődért amit belefektetsz e magas színvonalú blog építésébe. Tényleg őszintén köszönöm! S azért még sok sok sikert is kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?