Pályázat: úszós horgászat népszerűsítése

Nekem a kapás az, amikor eltűnik az úszó. Úszóval kezdtem a horgászatot és a mai napig is sokszor pecázok vele. Manapság sajnos egyre kevesebben hódolnak a horgászat e formájának. Arra gondoltam, jó lenne kicsit népszerűsíteni az úszót, ezért pályázatot hirdetek.

A pályázat hasonló a korábban meghirdetett cikkíróihoz, de nézzük konkrétan, hogy

Mivel lehet pályázni?

  • Novella, elbeszélés
  • Vers, párbeszéd
  • Élménybeszámoló egy horgászatról
  • Kutatómunka: úszófajtákról, felhasznált anyagokról, úszós horgászat történelméről és fejlődéséről, úszókészítők történetéről, szerelékekről vagy úszós botokról (mikor, hol, mire, milyet válasszunk, rajzokkal illusztrálva), iránytű kezdőknek, stb.
  • Képes beszámoló. Szeretnék olyanoknak is esélyt adni, akik nem annyira a szavak emberei, de imádnak horgászni és jól használják a fényképezőt. Egy horgászat remekül összefoglalható képekkel és a képek alatt néhány szavas leírásokkal.
  • Úszókészítés folyamata

Milyen terjedelmű legyen?

Ha nem vers, akkor Wordben minimum másfél oldal 12-es tahoma betűtípussal. A lényeg, hogy legyen, eleje, közepe, vége. Ha túl hosszú lenne, akkor előfordulhat, hogy szét kell bontani részekre, de igazából ez nem gond.

Hogyan és hova küldjem?

Az info@bodorcompo.hu email címre várom a munkákat. A szöveg legyen word formátumban. A képek legyenek besorszámozva. A szövegbe így elég lesz csak a kép sorszámát beírni. A képeket pedig külön kérem ugyanarra az email címre.

Mi a határidő?

2020. November 30. De ha nincs teljesen kész, mégis szeretne pályázni, akkor küldje el félkész állapotban. Aki jót ír, annak művéről már az első pár mondat után tudom, hogy jó lesz.

Mikor tudom meg, hogy nyertem?

Legkésőbb december 6-ig közlöm az eredményt.

Mi van, ha nem nyerek? Akkor is felkerülhet az íromány?

Igen. Előfordulhat, hogy több igényes munka is beérkezik. Ami jó, és úgy gondolom, hogy a honlapon a helye, az ki is fog kerülni.

Mit lehet nyerni? Miért érdemes pályázni?

A cikkírói pályázatnál leírtakat most is fontosnak tartom hangsúlyozni: aki ide bead pályázatot, az ne várja, hogy szponzorált teszthorgász lesz és egyből feneke alá nyomok egy versenyládát. Azt szeretném, hogy olyan írjon nekem, akinek az írás örömet okoz.

Nem lesz országosan népszerű, akinek ide felkerül a beszámolója. Nem fog felfigyelni rá a F&H csatorna vagy a Magyar Horgász. Nem fog állásajánlatokat se kapni, hogy teszteljen bojlikat. Egy valamit azonban megígérhetek: ami itt megjelenik, azt egy olyan kisebb közösség fogja olvasni, akik értékelik és bíznak az oldalon megjelent cikkek minőségében és várják az újabbak megírását. E lelkes kis olvasóbázistól szinte biztos, hogy érkezni fog valamilyen pozitív visszajelzés. Tapasztalatból mondom, hogy ezek az elismerések nagyon motiválók és lelkesítők.

Na de mégis, hogy mit lehet nyerni. Nemrégiben csatlakoztam egy angol horgász csoporthoz, ahol egy úriember David Pearce tett közzé néhány remekművet, köztük egy bambuszból készült úszótartó csövet. Ez annyira megtetszett, hogy megkértem, készítsen egyet nekem is a logómmal. A felkérést örömmel vállalta és belecsempészett két úszót is, amit szintén ő készített balsa testből és libatollból. Ezt a két úszót én még kibővítettem Korponai Péter barátom kacsatoll úszóival és néhány Ivan Marks és Premier jelzésű angol úszóval. Szerintem szép kis gyűjtemény.

Íme néhány kép a nyereményről.

Az úszótartó
Az úszók
David Pearce keze munkája
Premier úszó
Ivan Marks
Ivan Marks
kacsatoll úszók

Előfordulhat, hogy több kiváló írást is kapok majd. Ha nem tudok egyértelműen dönteni, akkor sorsolni fogok. Viszont valamilyen kis nyereményre, apróságra azok is számíthatnak, akik nem nyertek, de szeretném, hogy felkerüljön a beszámolójuk.

Fontos! Csak olyan művet fogadok el, ami még eddig sehol, semmilyen médiaban, blogon nem jelent meg.

Sok örömöt kívánok az íráshoz!

1 thoughts on “Pályázat: úszós horgászat népszerűsítése

Vélemény, hozzászólás?