Etetőanyag, ahogy én szeretem – vagyis a halak

Ha van időm horgászat előtt egy kicsit pepecselni, akkor az alábbi etetőanyag eredményes szokott lenni nyáron, természetes vizeken, csatornákon, egyesületi tavakon. Nincs benne semmi hókuszpókusz, csak néhány klasszikus összetevő.

Ez itt most nem a reklám helye. A képen látható etetőanyagot bármely durva szemcséjű, hallisztmentes etetőanyag megteszi. Amikor ez a fotósorozat készült, akkor nyertem 40 kiló Katus etetőanyagot, ezért használtam azt. Egyébként nagyon jól szerepelt. Manapság a Serie Walter Panneotte etetőt használom. Keveset kísérletezem, ami egyszer bevált, azt használom továbbra is, hacsak ki nem fogy a boltból.

Na nézzük, hogyan készül:

Hozzávalók:

  • kenyér vagy zsömle
  • konzervkukorica
  • etetőanyag
  • aroma
  • csonti és/vagy búza a kikeverés után
  • két vödör
  • szita
  • botmixer
  1. Beáztatom a kenyeret/zsömlét és jól összenyomkodom

2. Aromát öntök a kenyérre. Ez lehet bolti aroma is, de ha nincs akkor szörp is megteszi.

3. Összetrutymákolom a kukoricát. Ha nincs otthon szörp, akkor lekvárt teszek a trancsírozott kukoricához. Érdemes kipróbálni.

4. összeöntöm az áztatott kenyeret a kukorcával

5. Adom hozzá fokozatosan az etetőt és keverem.

6. Ebben az állapotban még nem az igazi

7. Jöhet a rostálás. Akár kétszer is.

8. Így már jobb

9. Jöhet hozzá ezután csonti, búza, pellet vagy egyéb szemes cucc. A lényeg, hogy a tetejére szúrjuk és a vödör szélét megfogva rázzuk össze, mert keverésnél újabb rögök keletkezhetnek és attól megint nem lesz homogén.

Ponty, kárász, keszeg mind szereti. A képen látható mennyiség egy délelőttnyi horgászatra elég.

Kapcsolódó írások: Adalékanyagok saját készítésű etetőanyaghoz

3 thoughts on “Etetőanyag, ahogy én szeretem – vagyis a halak

Vélemény, hozzászólás?